Hvordan vælger du den rigtige gamer mus?

Musen er en af de vigtigste ting i dit gamer setup, og derfor er det utroligt vigtigt for dig, som ønsker at få så mange headshots som muligt, at du får valgt den rigtige fra start, da det kan tage tid at tilvænne sig en ny mus. Her samler vi en række informationer til dig, for at du får det bedste udgangspunkt, når du skal ud og vælge en ny mus.  

Formål

Typen af mus skal passe til det behov og formål du har som gamer. Det skal i denne sammenhæng forstås som i forhold til, hvilke situationer musen skal bruges. Valgmulighederne ligger mellem MMO/MOBA-mus og FPS-mus, hvor der vil være nogen som også kombinerer begge.  

Hovedidéen bag en MMO/MOBA-mus er, at den har væsentligt flere side knapper, hvor nogen har helt op til 12 ekstra knapper. De har også tendens til at være større og have en højere profil, da der skal være plads til de ekstra knapper. 

FPS-muse er derimod mere strømlinet, har færre knapper og er derfor som oftest en del mindre.  

Der ses en tendens til, at mange MMO/MOBA-muse benytter laser til at tracke musens position på overfladen, hvor FPS-muse ofte bruger optisk.  

Grunden til, at FPS-muse ikke bruger laser er, at laser ofte registrerer alt på den overflade, hvor musen er placeret, hvilket kan medføre vibrationer eller rystelser inde i spillet, hvis overfladen ikke er helt plan. Fordelen ved laser er så, at den kan bruges på stort set alle overflader, f.eks. glas, hvor optisk ikke fungerer særlig godt på blanke/skinnende overflader.  

Grebsstil 

Noget af det første du som køber af en ny mus, bør finde ud af er, hvilket greb, som du bruger. Der er 3 forskellige typer: 

Claw Grip
Claw grip er, som navnet antyder, en måde, hvor din hånd danner en klo ned over musen. Her er det den nederste del af din håndflade, som hviler på den bagerste del af musen. Ved dette greb er dine fingre krummet/bøjet, og din tommeltot er vinklet ind mod sidetasterne på din mus.  

Palm grip 
Dette greb fungerer ved, at du hviler hele hånden på musen, og dine fingre følger musens form. Dette er det typiske greb for mange gamere, og kan bruges på stort set alle muse uanset vægt og størrelse.  

Tip grip 
Denne grebs stil minder lidt om palm grip i placeringen af hånden, men forskellen ligger i, om håndfladen hviler på musen eller ej. Ved et tip grip er det nemlig kun fingerspidserne som hviler på musen.  

Musens vægt 

I forhold til vægten på din gamer mus er det utrolig individuelt, og det er dig, som afgør, hvad der er bedst for dig. Tunge muse har en tendens til at være mere præcise, da vægten kan forhindre at musen smutter, når du skal lave dine 360 flick shots. Omvendt kan tunge muse også være sværere at accelerere og stoppe.  

I sidste ende, så handler valget af vægten for din gamer mus, i høj grad om præferencer, og hvad du er mest komfortabelt med. De fleste udbydere sender deres mus med vægt skiver, så du kan prøve dig frem, og se hvilken vægt der passer bedst til dine behov.  Det skal dog tages med i overvejelserne at muse med mindre vægt er mere ergonomiske, da tunge muse godt kan overanstrenge din arm, hvis du sidder og spiller i mange timer eller dage.  

DPI/CPI  

DPI og CPI er blandt de mest anvendte begreber når vi snakker gamer muse, og man kan let komme i tvivl om forskellen på de to, men sandheden er, at begge bestemmer accelerationen af cursoren på skærmen. DPI står for dots pr. inch, og CPI står for counts pr inch 

Når vi snakker om disse to begreber, så skal man tænke det som, at det er forholdet mellem den fysiske flytning af musen på musemåtten mod cursorens flytning på skærmen. Det vil sige, at har du en høj CPI eller DPI, så vil følsomheden af din mus være høj, så du ikke skal bevæge din mus særligt meget, før cursoren flytter sig på skærmen.  
En mere teknisk tilgang til beskrivelsen er, at det er et centimeter til pixel forhold, så når din mus bevæger sig 1 centimeter på musemåtten, hvor mange pixels vil cursoren så rykke.  
 

Konklusion

Når du skal ud og vælge ny mus er det vigtigt, at du gør op med dig, hvilke situationer, som din mus skal bruges i. Generelt set er der MMO/MOBA og FPS at vælge imellem, så hvis du udelukkende spiller FPS spil, så vil det nok give mest mening at købe en FPS-mus, men det ene udelukker selvfølgelig ikke det andet, da begge kan bruges i begge situationer.  

Det er en rigtig god idé at gøre klar overfor dig selv, hvilken type greb du er mest komfortabelt med, og grundigt overveje musens fysiske egenskaber, så den passer bedst til din grebstype. Bruger du f.eks. et palm grip, så kan det være, at musen skal have en forholdsvis lav profil. 

De sidste to nævnte faktorer, vægt og DPI/CPI settings, er begge indstillinger, som de fleste producenter giver dig mulighed for at ændre igennem vægtskiver og software, som følger med købet af musen.   

guidemus1
musgrip

STADIG I TVIVL?
KOM FORBI ET SPWN ESPORT-CENTER, HVOR DU KAN PRØVE ALLE VORES PRODUKTER PÅ EN GAMER COMPUTER, ELLER RING TIL SUPPORT.

SPWN anbefaler