Hvordan vælger jeg det rigtige gamer tastatur?

Den første overvejelse du bør gøre dig: Spiller du mest FPS og Battle Royale som Counter-Strike eller Fortnite, eller spiller du mere MOBA / MMO, som League of Legends eller World of Warcraft?
Spiller du mest skydespil, bør du prioritere et kompakt tastatur. Spiller du mere MOBA / MMO, så foretrækker nogle et større tastatur med flere taster, f.eks. makrotaster.

Tastaturtyper: 

Når man snakker typer af tastaturer, så er de tre mest anerkendte membran, rubber dome og mekanisk. 

Disse har alle hver deres plads, hvor rubber dome og membran er den typiske løsning til kontorarbejde, og mekaniske til gaming. En klar fordel for mekaniske tastaturer er, at de har flere key rollovers og er mere holdbare, så det kan holde til når du smadrer det efter du lige er blevet headshottet. Key rollovers er kort sagt det antal af tastetryk, som din computer registrerer. Denne funktion er også kendt som anti-ghosting, hvor ordet ”ghosting” henviser til, når tastetryk ikke bliver registreret af computeren. 

Normale tastaturer, herunder membran og rubber dome, har typisk kun 2-Key Rollover, som betyder, at hvis du trykker to taster ned, og trykker en tredje tast, så vil den tredje ikke blive registreret. Mekaniske tastaturer har derimod ofte N-Key Rollover, hvilket vil sige, at computeren kan registrere ubegrænsede tastetryk. En anden term for dette er 100% anti-ghosting.  

Vi anbefaler klart, at du får anskaffet et mekanisk tastatur. Disse tastaturer er de mest holdbare tastaturer (nogen har helt op til 100 millioner tastetryk), og selvom du ikke er gamer, så vil du ikke blive skuffet af et godt mekanisk tastatur. Selvom det ikke rimer, så kan man trygt sige ”once you go mechanical, you never go back”.  

Gamer tastaturer er ikke ligesom muse, I den forstand, at du sagtens kan have forskellige gamer tastaturer til forskellige formål, og skifte mellem dem, da det ikke kræver ligeså meget tilvænning som en mus.  

  

Switches 

Mekaniske switches er små mekanismer, som sidder under hver tast på tastaturet og bestemmer aktiveringspunktet for et tastetryk. Der findes 3 typer af switches: linear, tactile og clicky.  

Linear (RED) switches
Hovedprincippet bag en linear switch er, at den ikke har den samme 'taktile feedback' som de andre to typer. Det vil sige, at du ikke mærker tastens aktiveringspunkt, og opfattes derfor af mange til at være den switch, som har den mest flydende bevægelse. Det er ligeledes den type af switch, som har det mindste støjniveau, hvilket kan være en fordel, hvis du gerne vil sidde og game til klokken 5 om morgenen uden nogen ved det. Det er desuden den type switch, som kræver den mindste aktiveringskraft, og som mange foretrækker til FPS spil. 
 

Tactile (BROWN) switches
Tactile switches er kendetegnet ved, at de har taktil feedback ved dens aktiveringspunkt, hvilket vil sige du kan mærke et lille bump når du trykker tasten ned. De kræver mere aktiveringskraft end en linear switch, og er blandt andet af den grund foretrukket hos dem som har meget skrivearbejde, fordi det kan minimere fejltryk. Den er ikke helt så støjende som en clicky switch, men har et højere støjniveau end en linear switch. 
 

Clicky (BLUE) switches
En clicky switch er som navnet antyder utroligt clicky. Dette er klart den type switch med det højeste lydniveau, og kan sammenlignes lidt med en tactile switch i forhold til at den typisk vil kræve mere aktiveringskraft.
 

 

Konklusion

Sagen er den, at hvis du går op i dit setup, så er vores anbefaling, at du skal anskaffe et mekanisk tastatur. Selvom det er lidt dyrere end et rubber dome og membran tastatur, så er det vores overbevisning, at det er alle pengene værd. 

Hersker der tvivl i dit valg af gamer tastatur, så er du velkommen til at kontakte vores support eller besøge et af vores SPWN eSport Centre, hvor du kan prøve alle vores produkter med dine egne hænder.

guidetastatur1
omenswitches

Stadig i tvivl?
Kom forbi et SPWN eSport-center, hvor du kan prøve alle vores produkter på en gamer computer, eller ring til support.